Skip to content

X Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

На 27.12.2010год. со почеток во  13 часот  беше одржана X (десетата) седница на Скопски плански регион. Со седницата раководеше Претседателот на Советот на Скопски плански регион г-дин Тони Трајковски.
На седницата присуствуваа г-дин Зоран Јанаќиев Претседател на МИИ кој го презентираше планот за воспоставивање на соработка помеѓу Центарот за развој на Скопски плански регион и Македонскиот Институт за Интеграција (МИИ) со предлог проект ,,Програма за развој на Скопски плански регион”, и Проф. д-р Радмил Поленаковиќ, од Машински Факултет кој збореше за формирање на Научно-технолошки парк во Скопскиот регион и воспоставување на соработка помеѓу Центарот за развој на Скопски плански регион и Машинскиот факултет, Универзитет Св.,,Кирил и Методиј”.
 

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy