Skip to content

Завршен проектот ,,Изградба на пешачка патека во с. Петровец, траса по пат Р1102“

ДАТУМ

декември 30, 2020

Категории

Центарот за развој на Скопски плански регион успешно реализира уште еден проект ,,Изградба на пешачка патека во с.Петровец, траса по пат Р1102 во Општина Петровец во партнерство на општините Гази Баба и Илинден.
Со изработката на овој проект се овозможува подобрување на транспортот и развој на транспортната и комуникациската инфрструктура и подобрување на мобилноста.
Поголемата поврзаност помеѓу населените места од Општина Петровец, Општина Илинден и Општина Гази Баба, и безбедна и проточна патна траса на дел од пат Р1102 претставува значајно подобрување на кавалитетот на животот на жителите од сите три општини.
Средствата за проектот се обезбедени од страна на Биро за регионален развој/Министерство за локална самоуправа и се во вредност од 6.358.052,00 денари.
[foogallery id=”7973″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy