Skip to content

Центарот за развој на Скопски плански регион доби награда за Најдобра регионална заедница за креирање на добар амбиент за развој на претприемништвото во Средна и Југоисточна Европа

ДАТУМ

октомври 18, 2019

Категории

Вториот Светски Конгрес на претприемачи се одржа во Скопје од 16-18.10.2019 со високо покровителство на Владата на Република Северна Македонија. На Вториот Светски конгрес на претприемачи се додели и Награда Global – Local  во неколку категории за креирање на добар амбиент за развој на претприемништвото  во Средна и Југоисточна Европа каде  Центарот за развој на  Скопскиот плански регион ја доби наградата за Најдобра регионална заедница за 2019 година. Наградата ја прими Раководителот на Центарот за развој на Скопски плански регион,  Љупчо Кец Мицковски на свечениот настан за доделување на признанијата и награди, кој се одржа во Хотел Мериот во Скопје. Светскиот конгрес на претприемачи во Скопје собра повеќе од 800 претприемачи, институции, организации, инвентивни познавачи како и други чинители  посветени   на создавањето на нови вредности, продлабочувањето  на економски и сите други форми  на поврзување, свртени кон општата благосостојба и сигурна иднина во слободата. Од Светскиот Конгрес на претприемачи сметаат дека  сите заложби на чинителите  за подобрување на креативното ангажирање  и иновативни  форми во едно општество треба да бидат поздравени, вреднувани и наградени. За сите досегашни активности и работење, Центарот за развој на Скопски плански регион беше  награден заедно со други институции од Европа.
[foogallery id=”6608″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy