Skip to content

XVII Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион

На ден 28.12.2016 во просториите на хотел Континентал се одржа седумнаесеттата Седница на Советот за развој на Скопскиот плански регион. Седницата ја отвори и со неа раководеше Претседателот на Советот за развој на Скопскиот плански регион, Градоначалникот на Општина Ѓорче Петров, Г-дин Сокол Митровски.
На седницата присуствуваа градоначалници од општините во Скопскиот плански регион . Согласно дневниот ред на Седницата, меѓу другото беше разгледана Информацијата за Назначување на ревидент за тековниот ИПА проект “Изработка на неопходна документација за воспоставување на интегриран финансиски самоодржлив систем за управување со отпад во Пелагонискиот, Југозападниот, Вардарскиот и Скопскиот плански регион“.
На седницата беше усвоен Акционен план за реализација на Програмата за развој на СПР за 2017 год како и Финансиски план за 2017 год за тековно работење на ЦРСПР.
[foogallery id=”4823″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy