Skip to content

Состојбата на каналските мрежи во Скопскиот плански регион

ДАТУМ

ноември 1, 2016

Категории

На ден 31.10.2016 година се одржа трет работен состанок на тема:Состојбата на каналските мрежи во Скопскиот плански регион. На состанокот присуствуваа претставници од општините, градот Скопје и релевантните министерства и институции надлежни за каналските мрежи во Скопскиот регион.
На овој состанок од старана на претставникот од АД Водостопанство ‘’Скопско Поле’’  беше презентиран извештајот за состојбата на каналските мрежи и речните корита во Скопскиот регион. Исто така беше формирана комисија која ќе треба да изготви заклучоци и истите да ги достави до Влада на Р.М. со кои ќе бара измени и дополнувања на законската регулатива која го регулира делот за каналските мрежи во Скопскиот регион.
[foogallery id=”4880″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy