Skip to content

Состојбата на каналските мрежи во Скопскиот плански регион

ДАТУМ

ноември 1, 2016

Категории

На ден 31.10.2016 година се одржа трет работен состанок на тема:Состојбата на каналските мрежи во Скопскиот плански регион. На состанокот присуствуваа претставници од општините, градот Скопје и релевантните министерства и институции надлежни за каналските мрежи во Скопскиот регион.
На овој состанок од старана на претставникот од АД Водостопанство ‘’Скопско Поле’’  беше презентиран извештајот за состојбата на каналските мрежи и речните корита во Скопскиот регион. Исто така беше формирана комисија која ќе треба да изготви заклучоци и истите да ги достави до Влада на Р.М. со кои ќе бара измени и дополнувања на законската регулатива која го регулира делот за каналските мрежи во Скопскиот регион.
[foogallery id=”4880″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy