Skip to content

Форум за кадровски менаџмент

ДАТУМ

ноември 13, 2015

Категории

Датум:  11 -12 ноември 2015 година (среда и четврток)
Место:  „Скопски саем – сала Дипломатик“ – Скопје
Експерти, претставници на банките и менаџери на човечки ресурси на „Форумот за кадровски менаџмент“ кој се одржа на 11 и 12 ноември на Скопски саем, дискутираа за предизвиците и можностите за развој на компаниите и за вработениот кадар како клучен фактор за успех на компанијата.
Организатори на форумот беа Бизнис центарот на Скопски плански регион, Сојузот на стопански комори на Македонија (ССК) и општина Аеродром.
Учесниците кои во текот на два дена беа над 87 имаа можност да проследат  презентации и да дебатираат на актуелни теми од кадровскиот менаџмент, како управување со таленти во услови на доверба, трендовите на пазарот на трудот во Македонија,  менаџирањето на вработените во време на организациски промени, , како да комуницираме поефективно и поефикасно, личниот развој на вработениот и коучингот, социјална интелигенција, справување со тешките карактери на работа, како и за реконструирањето на организацијата за воведување на систем на награди и унапредување на работни места.
Розалија Карчицка Василевска, проектен координатор на Бизнис центарот при Скопски плански регион информира дека форумот како потреба е идентификуван во рамки на серијата информативни и советодавни настани за мали и средни претпријатија.
– Поканети се презентери од областа на кадровскиот менаџмент и човечките ресурси кои со своите експертизи, знаења и новите алатки што се применуваат во оваа областа ќе можат да ги запознаат нашите слушатели, претежно малите и средни претпријатија, со тоа како да ја подобрат ефективноста на своите вработени, ефективноста во менаџирањето и како да постигнат поголема профитабилност на своите компании, рече Карчицка Василевска.
Извршниот директор на ССК Митко Алексов истакна дека квалитетното раководење на компанија и нејзиниот успех во голема мера зависи од кадровскиот менаџер, односно од правилното и квалитетно менаџирање со вработените во компанијата и од нивната професионална надградба, како и соодветна внатрешна организација на самата компанија.
– Добриот кадровски менаџмент во една компанија е двигател на напредокот и успехот на истата компанија. Преку личниот развој на вработените и коучингот, компанијата вложува и придонесува за својата зголемена профитабилност, рече Алексов.
[foogallery id=”5065″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy