Skip to content

Работилница за Стратешко планирање на Центарот за развој на Скопски плански регион

ДАТУМ

февруари 21, 2013

Категории

На ден 22,23.05.2013 год (среда и четврток ) во хотел Континетал се одржа работилница за Стратешко планирање на Центарот за развој на Скопски плански регион, организирана од страна на ГИЗ РЕД и Центарот за развој на Скопскиот плански регион.
Работилницата беше официјално отворена од страна на г-дин Хамси Бехлули, преставник на ГИЗ РЕД, координатор за Скопскиот регион. Преглед на надлежностите на Центарот за развој на Скопски плански регион ги презентираше г-ѓа  Анета Лозаноска Раввлинсон, директор на Центарот.На работилницта учество земаа претставници од ЛЕР секторот од сите општини во Скопскиот плански регион,преставник од МЛС – сектор за Регионален развој, од Градот Скопје и од Навладини организации. Целта на работилницата беше да се изработи нов Стратешки план на Центарот за развој на Скопски плански регион.
Модератор на работилницата беше г-ѓа Јасмина Трајковски. На работилницата се разгледуваше  SWOT анализата,постојаната состојба (каде сме), а каде сакаме да бидеме (планирање и иднина). Се дискутираше за стратешките приоритет и стратешките цели.Се разгледуваше подготвувањето на проекти (видови на проекти, фаза на подготвување, остварливост и буџетирање на проектите) .

      

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy