Skip to content

Делегација од Албанија во посета на Скопскиот плански регион

ДАТУМ

октомври 14, 2011

Категории

Делегација составена од околу 26 претставници од Р. Албанија го посетија Центарот за развој на Скопскиот плански регион на 12.10.2011 година. На работната средба учествуваа претседатели на 4 региони (Елбасан, Берат, Дибра и Кукес) од Р. Албанија, градоначалници, вработени во Канцелариите за регионален развој, претставници од УНДП/Албанија, како и вработените од Центарот за развој на Скопскиот плански регион, Претседателот на Советот за развој на Скопски плански регион г-дин Сокол Митровски, градоначалник на општина Ѓорче Петров и г-дин Бастри Бајрами, градоначалникот на општина Арачиново.
Целта на посетата беше запознавање со функциите на институциите кои се одговорни за Регионалниот развој во Р. Македонија, како и размена на искуство во областа на спроведувањето на регионалната политика и имплементирањето на Програмата за развој на планскиот регион.
Студиската посета на делегацијата од Р. Албанија беше организирана од страна на УНДП/Албанија.
[foogallery id=”5735″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy