Skip to content

Делегација од Албанија во посета на Скопскиот плански регион

ДАТУМ

октомври 14, 2011

Категории

Делегација составена од околу 26 претставници од Р. Албанија го посетија Центарот за развој на Скопскиот плански регион на 12.10.2011 година. На работната средба учествуваа претседатели на 4 региони (Елбасан, Берат, Дибра и Кукес) од Р. Албанија, градоначалници, вработени во Канцелариите за регионален развој, претставници од УНДП/Албанија, како и вработените од Центарот за развој на Скопскиот плански регион, Претседателот на Советот за развој на Скопски плански регион г-дин Сокол Митровски, градоначалник на општина Ѓорче Петров и г-дин Бастри Бајрами, градоначалникот на општина Арачиново.
Целта на посетата беше запознавање со функциите на институциите кои се одговорни за Регионалниот развој во Р. Македонија, како и размена на искуство во областа на спроведувањето на регионалната политика и имплементирањето на Програмата за развој на планскиот регион.
Студиската посета на делегацијата од Р. Албанија беше организирана од страна на УНДП/Албанија.
[foogallery id=”5735″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy