Skip to content

Меморандум за соработка помеѓу Хуманополис-Фондација за едукација и развој и Ценатарот за развој на Скопски плански регион

ДАТУМ

декември 22, 2010

Категории

Соработката помеѓу двете институции ќе се темели на следните принципи: посветеност, отвореност, точност и исполнителност,непречена комуникација, приоритет на едниот партнер во изборот на партнери при реализација на поставените цели во рамките на приоритетните програми за спроведување од страна на двете институции како и на основните принципи на работа на двете институции.
Соработката ќе се реализира преку активно вклучување на Хуманополис-Фондација за едукација и развој во реализицијата на наведените стратешки области, со испорака на услуги, предлози, идеи, обуки за стручно и интензивно образование за препознавање, подготовка, апликација, имплементација и евалуација на потребни проектни предлози и идеи за аплицирање и искористување на ЕУ фондовите,организирање на настани за промоција на поединечните интереси вклучувајќи ги и можностите за развој на Скопскиот плански регионот како во Република Македонија така и во ЕУ (Р. Словенија), поврзување и формирање стратешки партнерства за клучни проекти на национално, регионално и глобално ниво (особено проекти од претпристапните фондови на ЕУ и особено партнерства со организации и институции од Р. Словенија, како една од водечките земји во искористувањето на ЕУ фондовите), пренос на знаења и искуства во различните области преку екпертиза на професионалци од земјава и странство преку заедничко организирање на предавања, трибини, конференции,обуки, како и практични посети во сродни институции во Р. Словенија.
Двете институции исто така разбираат дека е важно да се соработува и во испорака на други услуги кои ќе доведат до остварување и зацврстување на мотото: Скопскиот регион – лидер во регионалниот развој на патот до Европското семејство.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy