Skip to content

Центарот за развој на Скопски плански регион дел од годишната конференција на тема насловена ,,ГОДИНА НА НОВИ МОЖНОСТИ”

ДАТУМ

јануари 30, 2023

Категории

Центарот за развој на Скопски плански регион предводен од в.д.  Директор г-ѓа Розета Арсовска, денес присуствуваше на годишната конференција насловена ,,ГОДИНА НА НОВИ МОЖНОСТИ” на покана од страна на Влада на Република Северна Македонја/ Министерството за животна средина и просторно планирање, чија цел беше преку дискусија да се направи пресек на она што е направено во 2022 година, но и да  даде насока и визија 2023 година. На Панелот 2 ,, Капитални и инфраструктурни проекти за подобар квалитет на живот и развој на културата во услови на криза” за кој беше поканет центарот, се дискутираше за капитални инвестиции во инфраструктурата, животна средина, образование и култура, а говорници беа министерот за животна средина и просторно планирање Насер Нуредини, министерот за транспорт и врски Благој Бочварски,  министерот за образование и наука Јетон Шаќири  и министерка за култура Бисера Костадиновска Стојчевска, директорот на ЈП Државни патишта, Ејуп Рустеми и Горан Марковски проф. на Градежен факултет. Секој од панелистите имаа свое излагање за клучни реализирани и планирани инфраструктурни проекти кои сметаат дека се од големо влијание врз подобрување на квалитетот на животот на граѓаните.  

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy