Skip to content

Одржана втората форумска сесија од програмата „ Регионални форуми во заедницата“- II фаза, во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“

ДАТУМ

април 29, 2022

Категории

Центарот за развој на Скопскиот плански регион ја одржа втората форумска сесија од програмата „ Регионални форуми во заедницата“- II фаза, во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, со поддршка на Министерството за локална самоуправа на РСМ и Швајцарската агенција за развој и соработка .

На оваа форумска сесија беа презентирани  концепт решенија за предлог проектите за Грантова шема и концепти од листата на проекти за Програмата за рамномерен регионален развој на БРР/МЛС. Беше развиена конструктивна дискусија од страна на присутните, по што следеше рангирање и транспарентен избор на прокти со право на глас од страна на секој учесник на форумот.

Се избраа три предлог проекти по следниот редослед:

  1. „Центар за рехабилитација на деца лекувани од канцер“ со 28 бодови, чиј носител е Центар за развој на Скопски плански регион со партнерство од општина Ѓорче Петров и НВО „САНО“
  2. Детска градинка – клон на ЈОУГД „Авионче“ Петровец со сензорна соба, со 27 бодови, чиј носител е Центар за развој на Скопски плански регион со партнерство од општина Петровец
  3. Дом на култура (кино) „Билјана Беличанец“- ДОМ ЗА СИТЕ НАС, со 19 бодови, чиј носител е Центар за развој на Скопски плански регион со партнерство од општина Кисела Вода.

Во периодот мај-јуни од страна на Министерството за локална самоуправа на РСМ и Швајцарската агенција за развој и соработка, се очекува да се избере еден од дадените предлог проекти кој потоа ќе помине во фаза на реализација.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy