Skip to content

Втора (последователна) сесија од програмата „ Регионални форуми во заедницата“- II фаза

ДАТУМ

април 19, 2022

Категории

Центарот за развој на Скопскиот плански регион Ве поканува на втора (последователна) сесија од програмата „ Регионални форуми во заедницата“- II фаза, што се организира во рамките на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, со поддршка на Министерството за локална самоуправа на РСМ и Швајцарската агенција за развој и соработка.

Втората форумска сесија ќе се одржи на 28 април 2022 година, (четврток), во просториите на Стопанска комора на Македонија, со почеток во 10:30 часот.

На оваа форумска сесија ќе бидат презентирани концепт решенијата за предлог проектите за Грантова шема и презентација на концептите од листата на проекти за Програмата за рамномерен регионален развој на БРР/МЛС. На сесијата, исто така, ќе биде дадено образложение за критериуми за избор на проекти од Грантова шема како и начинот на гласање. По соодветна дискусија за презентираните проекти ќе се изврши избирањее т.е рангирање на концептните решенија од грантовата шема.

Регионалниот форум во заедницата е програма која има за цел вклучување на граѓаните во процесот на донесување одлуки и зголемување на транспарентноста и одговорноста на општините и регионот.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy