Skip to content

Одобрени 30.567.000,00 денари за развој на скопскиот регион

ДАТУМ

јануари 21, 2022

Категории

Центарот за развој на Скопски плански регион, во рамките на програмата за рамномерен регионален развој (2021-2022) на Министерството за локална самоуправа и Бирото за регионален развој обезбеди 30.567.000,00 денари за спроведување на проекти во 6 општини од Скопскиот регион и тоа:

  • Изработка на проектна документација за кејско уредување на брегот на Маркова река, како и уредување на коритото на реката во должина од 10 км. во Општина Кисела Вода
  • Поддршка на образовниот процес и стимулирање на дигиталните вештини на учениците во Основните училишта во Општина Аеродром, Општина Карпош и Општина Кисела Вода
  • Отворање на Центар за работа со талентирани ученици од основните училишта на Општина Центар, Општина Кисела Вода и Општина Карпош, во Општина Центар
  • Изградба на Дневен центар за лица со интелектуалнаи телесна попреченост, Општина Гази Баба
  • Мапирање на рекреативна велосипедска и пешачка патека со поставување на вертикална сигнализација-с.Кучково, Општина Ѓорче Петров
  • Рехабилитација на дел од улица “Александар Урдаревски” во КО Горно и Долно Оризари, во Општина Шуто Оризари.

Реализацијата на проектите ќе се одвива во текот на 2022 година.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy