Skip to content

Директорот на Центар за развој на Скопски плански регион дел од Конференција на тема: „Превенција или реакција: улогата на општините при намалување на ризици од несреќи и катастрофи“

ДАТУМ

декември 6, 2021

Категории

Директорот на Центар за развој на Скопски плански регион Г-дин Љупчо Кец Мицковски, денес присуствуваше на Конференција на тема: „Превенција или реакција: улогата на општините при намалување на ризици од несреќи и катастрофи“ која се одржа во хотелот Мериот во организација на Институт за демократија во рамките на проектот „Подобрен капацитет за управување со кризи на општините во Северна Македонија“ кој се спроведува со поддршка од Обединетото Кралство, преку Британската Амбасада во Скопје. На конференцијата воведни обраќања имаa: Г-ѓа Ивана Најдоска, Програмски директор на Институт за демократија „Социетас цивилис“ – Скопје, Г-дин Ендру Бренд, Раководител на програма во Британската Амбасада во Скопје, Г-ѓа Рејчел Галовеј, Амбасадорка на Обединетото Кралство во Република Северна Македонија, како и Миша Поповиќ, Раководител на Центарот за добро управување при Институт за демократија. Проектот цели кон зајакнување на стратешкото управување со кризи во осум избрани општини, и прикажување на процесот на развој на локални стратешки планови за намалување на ризици од несреќи и катастрофи.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy