Skip to content

Скопски плански регион учесник на јавна трибина во организација на ОХО и Град Скопје на тема „Туризам низ објектив“

ДАТУМ

ноември 5, 2021

Категории

Atanas GeorgievСогласно на потребите и предизвиците во рамки на промоцијата на капацитетете на национално и регионално ниво преку аудио-визуелните алатки, како филмови, серијали и сл., организирани се три јавни трибини на тема „екран туризмот“ како нова и недоволно истражена дисциплина.

По тој повод, како долгогодишен сценарист, интернационален и национален промотор  на природно и културно наследство со низа авторски тв проекти, серијали и филмот „Брод со Бисери“ на темата говореше Регина Икономовска,  Координатор за туризам, култура, спорт и др. општествени дејности од Центар за развој на Скопски плански регион. Главната цел на овој проект е да покаже дека Скопје, Скоскипт регион и Северна Македонија имаат практично неограничени капацитети за развој на туризмот и неговото разгранување во специфичен подвиг -екран-туризам.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy