Skip to content

Одржана ХХ (дваесеттата) Седница на Советот за развој на Скопски плански регион.

ДАТУМ

декември 14, 2020

Категории

На ден 14.12.2020 година со почеток во 12ч. се одржа ХХ (дваесеттата) онлајн Седница на Советот за развој на Скопски плански регион. Седницата се одвиваше согласно дневниот ред:
 1. Усвојување на Дневен ред на Седницата.
 2. Усвојување на записник од XIX (деветнаесетта) Седница на Совет за развој на Скопски плански регион.
 3. Предлог – Одлука за утврдување на приоритетна листа на проекти за аплицирање до МЛС/Биро за регионален развој
 4. Информација за странска инвестиција во врска со склучен Меморандум за соработка помеѓу ЦРСПР и МАТТО.
 5. Предлог – Одлука за носење на внатрешни документи, процедури и политики
  1. Кодекс на етика
  2. Политика за спречување перење пари и финансирање на тероризам
  3. Политика за нула толеранција за измама
  4. Политика за еднакви можности
  5. Политика за спречување на корупција и судир на интереси
  6. Политика за животна средина и социјални аспекти
  7. Процедура за спроведување на јавни набавки
 1. Информација за Програмата за развој на Скопски плански регион 2020/2024.
 2. Одлука за преотстапување на објект:,,Спорт за сите, здравје за сите!-Изградба на иновативно мултифункционално игралиште во Општина Сарај, с.Кодново”
 3. Разно.
На седницата присуствуваа градоначалниците од Скопскиот регион, г-дин Шахпас Молалиев, МАТТО и претставник од компанијата УЛКЕР ОКЕАН, г-дин Дарко Трајковски.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy