Skip to content

Вовед во работа

ДАТУМ

декември 2, 2020

Категории

Центарот за развој на Скопски плански регион започна со реализација на активностите од проектот “Еко иновативни зони за почист воздух”. Во рамките на проектот ќе се постават 5 паметни клупи, урбана опрема и зеленило и ќе се спроведат едукативни работилници. Проектот ќе се спроведува на три локации во Општина Центар (Сквер Јадран, ул. Наум Наумовски Борче), Општина Карпош (Зоолошка Градина – Скопје) и Општина Кисела Вода ( Парк Шопен). Партнер во проектот со Центарот за развој на Скопски плански регион е Здружението “Go Green – Гоу Грин” во соработка со трите наведени општини. Проектот е финансиран од грантовата шема на иновативни проекти на Швајцарска Агенција за развој и соработка и Министерство за локална самоуправа на Р. С. Македонија.

Вовед во работа за проектот “Еко иновативни зони за почист воздух” Центарот за развој на Скопски плански регион започна со реализација на активностите од проектот “Еко иновативни зони за почист воздух”. Во рамките на проектот ќе се постават 5 паметни клупи, урбана опрема и зеленило и ќе се спроведат едукативни работилници. Проектот ќе се спроведува на три локации во Општина Центар (Сквер Јадран, ул. Наум Наумовски Борче), Општина Карпош (Зоолошка Градина – Скопје) и Општина Кисела Вода ( Парк Шопен). Партнер во проектот со Центарот за развој на Скопски плански регион е Здружението “Go Green – Гоу Грин” во соработка со трите наведени општини. Проектот е финансиран од грантовата шема на иновативни проекти на Швајцарска Агенција за развој и соработка и Министерство за локална самоуправа на Р. С. Македонија.

Галерија

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy