Skip to content

Уредување, заштита и регулација на речното корито на река Серава

ДАТУМ

август 6, 2019

Категории

Во тек се градежни активности за проектот Уредување, заштита и регулација на речното корито на река Серава.
Раководителот на Центарот за развој на Скопски плански регион, г-дин Љупчо Кец Мицковски заедно со Градоначалникот на Општина Бутел г-дин Велимир Смилевски и претставник од економскиот опретор Вод-Вар Инжинеринг ДОО увоз-извоз од Скопје беа во посета на местото каде се извршуваат градежните активности. Согласно договорот со економскиот оператор, градежните активности предвидено е да завршат до средината на месец септември 2019 година.
Со овој проект фазно ќе  се уреди, исчисти и регулира речното корито. Според проектот градежните активности ќе се одвиваат по должина на течението на реката Серава на околу 220 метри, кај местата Расадник, Рaдишани и Кучевачка бара.
[foogallery id=”6361″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy