Skip to content

Потпишан договор за реализација на проекти во 2019-та година

ДАТУМ

мај 16, 2019

Врз основа на член 42 од Законот за рамномерен регионален развој и Одлуката на Владата на Република Северна Македонија, на ден 24.04.2019 година се потпиша договор помеѓу Центарот за развој на Скопски плански регион и Министерството за локална самоуправа – Биро за регионален развој за реализација на следниве проекти:

  • Реконструкција на регионален пат Хиподром – Илинден /Општина Гази Баба, Општина Илинден
  • Реконструкција на коловоз на улица Рилски Конгрес, Локалитет Тасино Чешмиче / Општина Центар
  • Подготовка на Техничка документација (Основен проект со ревизија) за водоснабдување / Општина Арачиново
  • Изработка на техничка докумнетација за реконструкција и проширување на ул.3, ул.2 и дел од улицата од населба Шуто Оризари до село Горно Оризари / Општина Шуто Оризари
  • Изградба на потпорни ѕидови и плоча во должина од 100 метри преку делумно уредување и покривање на каналот во село Сингелиќ, Општина Гази Баба, I-фаза
  • Изработка на техничка документација со ревизија за општините Чаир и Сарај

Средствата доделени на Центарот за развој на Скопски плански регион се однесуваат за тековната 2019 година.

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy