Skip to content

Трет регионален форум на заедницата во рамките на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој”

ДАТУМ

февруари 28, 2019

Категории

На ден 28.02.2019 во хотел Холидај Ин , Центарот за развој на Скопски плански регион го организираше третиот Регионален форум на заедницата во рамките на проектот “ Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој”, кој се реализира со финансиска поддршка на Швајцарската конфедерација, преставувана од Амбасадата на Швацарија во РМ, Швајцарска Агенција за развој и Министерството за локална самоуправа на РМ.
На настанот присуствуваа претставници од втората сесија на форумот со предлог проекти кои беа предложени од сите заинтересирани страни: општини, бизнис сектор, граѓански сектор, образовни институции, граѓани и други чинители.
Во насока на критериумите за избор на проритетните теми на втората сесија беа одобрени 7 концепти од следните области: заштита на животна средина, социјална инклузија, општинска администрација, бизнис сектор, туризам, култура, урбанизам.
Во рамките на приоритетните области , пред присустните беа презентирани сите 7 концепти при што за секој предлог-концепт се разви дискусија, во насока дали предлогот ги почитува критериумите и во рамките на финансискиот праг предложен од донаторите со цел за негова имплементација.
Центарот за развој на Скопски плански регион , со гласање од присутните издвои 3 предлог проекти од “Форумот на заедницата”.
[foogallery id=”3286″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy