Skip to content

Одржана работилница

ДАТУМ

јуни 21, 2018

Категории

Во очекување на објавувањето на Јавен повик  од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2018 година за Мерките 321, 322 и 323, Центарот за развој на Скопски плански регион во соработка со Агенција за финасика подрашка во земјоделство и рураниот развој на Р.М на ден 20.06.2018 година одржа Работилница во хотел Континентал. На работилницата присуствуваа претставници од општините во Скопскиот регион.
Целта на Работилицата беше подетално запознавање на идните корисници за условите и начинот на аплицирање за престојниот јавен повик. Се дискутираше за  мерките и тоа:

  • 321 – Подобрување на квалитетот на живот во рурални средини
  • 322 – Обнова и развој на селата и
  • 323 – Зачувување и унапредување на традиционалните вредности во руралните подрачја.

[foogallery id=”3821″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy