Skip to content

Информативен настан на тема: „Можности кои ги нуди ИПАРД Програмата 2014-2020”

ДАТУМ

февруари 14, 2017

Категории

Во организација на Центарот за развој на Скопски плански регион, Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство и Платежната Агенција на ден 14.02.2017 година се одржа информативен настан на тема: „Можности кои ги нуди ИПАРД Програмата 2014-2020” во Скопски саем, сала Дипломатик.
елта на информативниот ден беше  да се информираат потенцијалните апликанти за можностите кои ги нуди новата ИПАРД Програмата 2014-2020. На овој настанот беа презентирани две мерки :
Инвестиции во материлјани средства за преработка и маркетинг на земјоделските и рибните производи” и
Диверзификација на земјоделските стопанства и развој на бизниси
На настанот земаа учество претставници од агро бизнисот и  консултанти. Согласно можностите кои се нудат од оваа програма, помеѓу присутните се разви дискусија околу намената на средствата во одгледувањето на живина и пчеларството. Претставниците од Министерството за земјоделство, шумарство и водостопанство потенцираа дека заинтересираните апликанти би можеле да се информиаат за процесот на аплицирање, како и предизвиците со кои би се соочиле во процесот на имплементација на проектот. Дополнително експертите потенцираа дека од особено значење на апликантите би им била и соработката со надворешни консултанти кои ги следат административните, законските и техничките измени.
[foogallery id=”4768″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy