Skip to content

Реконструиран пристапен пат Драчево – Мотел Китка во должина од 530м

ДАТУМ

декември 8, 2016

Категории

Центарот за развој на Скопски плански регионзаедно со општината Студеничани, продолжи со реконструиција на пристапен пат Долно и Горно Количани кој претставува  трета фаза од проектот во должина од 530м. Средствата потребни за реализзација  на овој проект во висина од 2.849.650, 00 денари се обезбедени од МЛС/ Биро за регионален развој како и  од општината Студеничани, како партнер на проектот. Согласно завршетокот на овој проект, Центарот за развој на Скопски плански регион, има рекуструирано вкупно 2.230м пристапен пат Драчево – Мотел Китка,  преку Бирото за регионален развој.
Согласно техничката документација на проектот предвидено е пристапниот пат да се реконструира во фази, со што ќе се заокружи непрекината целина која почнува од Пеленице – населба Драчево, до Спортско рекреативниот центар Мотел Китка.
Спортско рекреативниот центар Китка со своите  природни карактеристики изобилува со можности за спорт и рекреација, особено за планинарење и велосипедизам како можност за  развој на туризмот. Со изградба на основната инфраструктура  ќе се подобрат условите за развој на економијата во оваа општина а со тоа да се подобри и квалитетот на животот на жителите на општина Студеничани.
Центарот за развој на Скопски плански регион ќе продолжи и во иднина да ги подржува сите проекти кои ќе допринесуваат за подобар и побрз развој на руралните општини , а со тоа ќе се подобри и социјалниот и економскиот стандард на како на жителите на Општините така и за целиот Скопски регион.
[foogallery id=”4837″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy