Skip to content

Одржана работилница на тема: Подготовка на регионални стратегии за иновации во планските региони

ДАТУМ

април 24, 2016

Категории

На ден 22.04.2016 година со почеток во 11 часот во просториите на Скопски саем, Дипломатик сала се одржа работилница на тема: Подготовка на регионални стратегии за иновации во планските региони.
Целта на оваа работилница е Скопскиот регион да добие една регионална стратегија за иновации. Регионалните стратегии за иновации се подготвуваат и имплементираат со вклучување на претставниците од приватниот сектор (стопански комори, кластери, бизнис асоцијации итн.) истражувачки и образовни институции, како и граѓанскиот сектор. Министерството за локална самоуправа, одговорно за регионалната развојна политика во соработка со Германското друштиво за меѓународна соработка, ГИЗ/ ЛЕИВВ, резултираше со проектот „Одржлив и инклузивен регионален економски развој во Македонија“ во чии рамки е планирана и Изработка на Регионална стратегија за иновации во Скопскиот плански регион.
Исто така на ова работилница беа проследени излагања и презентации од страна на наши врвни менаџери и експерти каде што се развија дискусии, плодни идеи и размена на искуства.
[foogallery id=”4995″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy