Skip to content

Активни мерки за вработување, Прв повик на Фонд за Иновации

ДАТУМ

март 28, 2015

Категории

Скопје, Март 27, 2015– Во рамките на проектот Формирање на Регионален Бизнис Центар за подршка и консултативни услуги за мали и средни претпријатија  во Скопскиот регион (РБЦ-СПР) кој е технички и финансиски помогнат од страна на Министерството за локална самоуправа и Програмата за развој на Обидинети нации (UNDP), на 25 Март се одржа првиот од серијата информативно- советодавни настани за Мали средни претпријатија во Скопскиот регион.
Во својот поздравен говори, Раководителот на Центарот на Скопски регион, Анета Л. Раввлинсон ја промовираше новата проширена функција која Центарот ја доби во пилот фазата на гореспоменатиот проект.
Во рамки на овој проект Центарот за развој на Скопскиот регион, гради стратешка соработка со Сојуз на стопански комори на Македонија, во анализирањето на потребите и актуелностите на МСП. На настанот се обрати и ги поздрави присутните Извршниот директор Митко Алексов. Од Присутните над 50 МСП, истакнаа дека потребата од овакви настани е секогаш актуелна и дека е многу важно што тајмингот за двете презентации е многу добар како и темите кои се презентирани

ЗАЕДНО ЗА РАЗВОЈ!!!

# # #

Доколку сакате повеќе информации за настанот, Ве молиме контактирајте го Центар за развој на Скопски регион at +389 2 3218 482 or email at Bc.spr@skopjeregion.gov.mk.
[foogallery id=”5317″]

Споделeте:

Email
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

I accept the Privacy Policy