Skip to content

Денеска во утринската програма на националната телевизија, гостуваше директорот на Центар за развој на Скопски плански регион

ДАТУМ

февруари 3, 2022

Категории

Тој даде осврт за клучните активности во изминатиот период, претставувајќи ги интернационалните соработки, европските проекти, нивниот континуитет и вмрежувањето во квалитетни партнерствата . Акцентот во разговорот беше ставен на домашните проекти со општините кои ќе се реазлизираат годинава, за кои даде релевантни одговори по однос на буџетот, финансирањето и предизвиците со кои се справува. На крајот,  ја доближи визијата на центарот како и својат личен аспект, препорачувајќи посебна развојна програма и стабилна инфраструктурна мрежа меѓу градот и периферните општини, со цел дисперзија и баланс на населението во растеретена градска средина  и пристапна и атрактивна рурална средина, во која може да се живее, здраво, удобно и квалитетно.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy