Skip to content

Работилница со претставниците од општините во Скопскиот плански регион (СПР) и Институции од Р. Косово за искористување на средства од претпристапните фондови на ЕУ (ИПА)

ДАТУМ

октомври 5, 2012

Категории

На ден 11.09.2012год. во 09:00часот во просторите на Скопски Саем – Дипломатик сала се одржа првата работилница. На работилницата беа поканети преставниците од општините во Скопскиот плански регион и Инстуциите од Р.Косово.Предавачи на работилницата беа г-дин Бого Филипич и г-дин Хари Шутовски.
Целта на работилницата беше присутните да се запознаат со функционирањето на ИПА во Македонија и посебно за ИПА компонента 2 (Прекугранична соработка) како: правила, цели, фактори за успешност, лимитирачки фактори, партнерство, видови на проекти, идентификување на проектни идеи и досегашни искуства.
Учесниците на работилницата беа задоволни од прикажаната презентација на двата презентери и се заклучи дека би требало да се одржат уште вакви работилници.
Работилницата е во организација на Центарот за развој на СПР а во соработка со Регионалната Агенција Гоењска, Р. Словенија.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy