Skip to content

Обука Стратешко планирање на локално ниво

ДАТУМ

декември 14, 2011

Категории

На ден 09.12.2011 во просториите на Скопски саем се одржа обука за Стратешко планирање на локално ниво, организирана од страна на Министерството за локална самоуправа и Центарот за развоја на Скопски плански регион.

На обуката учествуваа вкупно 25 вработени од општинската администрација, а кои работат на стратешко планирање и буџет. Обуката е организирана согласно заклучокот на Влада на Република Македонија од 299-та седница оддржана на 26.04 2011 година кој произлегува од Стратегија за реформа на јавната администрација и согласно извештајот на Европската комисија, Генералниот секретаријат на Владата на Република Македонија во соработка  со Министерството за локална самоуправа и со логистичка подршка од Центрите за регионален развој.
Предавачи на обуката беа г-ѓа Љиљана Костич, г-ин
Зоран Милков,г-ин Сали Сали и г-ѓа Биљана Јовановска од Влада на Република Македонија,Генерален секретаријат одел Сектор за стратегија, планирање и следење.  

 

 

 

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy