Skip to content

Календар на активности и настани

ДАТУМ

април 18, 2009

Категории

Стратешки правци за развој на Скопски Плански Регион

Приоритетна листа на стратешки области за Скопскиот регион дефинирана на работилницата на градноначалници од Советот на Скопскиот плански регион, одржана на 23 и 24 јули 2009година во Маврово , хотел Радика.

  1. Инфраструктура-транспортна, комунална, енергетска
  2. Заштита на животна средина
  3. Искористување на сретствата од ИПА Инструментот
  4. Економија-МСП, индустрија, иновации
  5. Човечки капитал-едукација, доживотно учење, здравство, социјална заштита
  6. Земјоделство и рурален развој
  7. Туризам-искористување на природните и културно – историските ресурси
  8. Урбанизам и просторно планирање

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy