Skip to content

Центарот за развој на Скопски плански регион отпочна со реализација на уште еден инфраструктурен проектот ‘’Рехабилитација на дел од улица ,,Александар Урдаревски” во КО Горно и Долно Оризари’’

ДАТУМ

мај 11, 2022

Категории

Центарот за развој на Скопски плански регион денеска отпочна со реализација на клучен инфраструктурен проект  Рехабилитација на дел од улица ,,Александар Урдаревски” во КО Горно и Долно Оризари кој ќе го подобри и олесни протокот во сообраќајот во три општини Шуто Оризари, Чучер Сандево, Бутел и пошироко. Проектот е финансиски поддржан од Влада на Република Северна Македонија (Министерство за локална самоуправа/ Биро за регионален развој) согласно програмата за развој на Скопски плански регион за 2021 година, со индикативно планирани средства за 2022 година со вредност од 9.588.101,89 денари. Носител на проектот е Центарот за развој на Скопски плански регион, а партнери  се општините Шуто Оризари, Чучер Сандево и Бутел.

Завршен проектот ,,Изградба на пешачка патека во с. Петровец, траса по пат Р1102

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy