Skip to content

Одржана втората форумска сесија од програмата „ Регионални форуми во заедницата“- II фаза, во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“

ДАТУМ

април 29, 2022

Категории

Центарот за развој на Скопскиот плански регион ја одржа втората форумска сесија од програмата „ Регионални форуми во заедницата“- II фаза, во рамки на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, со поддршка на Министерството за локална самоуправа на РСМ и Швајцарската агенција за развој и соработка .

На оваа форумска сесија беа презентирани  концепт решенија за предлог проектите за Грантова шема и концепти од листата на проекти за Програмата за рамномерен регионален развој на БРР/МЛС. Беше развиена конструктивна дискусија од страна на присутните, по што следеше рангирање и транспарентен избор на прокти со право на глас од страна на секој учесник на форумот.

Се избраа три предлог проекти по следниот редослед:

  1. „Центар за рехабилитација на деца лекувани од канцер“ со 28 бодови, чиј носител е Центар за развој на Скопски плански регион со партнерство од општина Ѓорче Петров и НВО „САНО“
  2. Детска градинка – клон на ЈОУГД „Авионче“ Петровец со сензорна соба, со 27 бодови, чиј носител е Центар за развој на Скопски плански регион со партнерство од општина Петровец
  3. Дом на култура (кино) „Билјана Беличанец“- ДОМ ЗА СИТЕ НАС, со 19 бодови, чиј носител е Центар за развој на Скопски плански регион со партнерство од општина Кисела Вода.

Во периодот мај-јуни од страна на Министерството за локална самоуправа на РСМ и Швајцарската агенција за развој и соработка, се очекува да се избере еден од дадените предлог проекти кој потоа ќе помине во фаза на реализација.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy