Skip to content

Втора (последователна) сесија од програмата „ Регионални форуми во заедницата“- II фаза

ДАТУМ

април 19, 2022

Категории

Центарот за развој на Скопскиот плански регион Ве поканува на втора (последователна) сесија од програмата „ Регионални форуми во заедницата“- II фаза, што се организира во рамките на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, со поддршка на Министерството за локална самоуправа на РСМ и Швајцарската агенција за развој и соработка.

Втората форумска сесија ќе се одржи на 28 април 2022 година, (четврток), во просториите на Стопанска комора на Македонија, со почеток во 10:30 часот.

На оваа форумска сесија ќе бидат презентирани концепт решенијата за предлог проектите за Грантова шема и презентација на концептите од листата на проекти за Програмата за рамномерен регионален развој на БРР/МЛС. На сесијата, исто така, ќе биде дадено образложение за критериуми за избор на проекти од Грантова шема како и начинот на гласање. По соодветна дискусија за презентираните проекти ќе се изврши избирањее т.е рангирање на концептните решенија од грантовата шема.

Регионалниот форум во заедницата е програма која има за цел вклучување на граѓаните во процесот на донесување одлуки и зголемување на транспарентноста и одговорноста на општините и регионот.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy