Skip to content

Month: март 2022

Одржана IV (четврта) седница на Совет на Скопски плански регион

Советот на Скопски плански регион ја одржа четвртата по ред седница на која присуствуваа: Заменик министер за животна средина и просторно планирање, г-ѓа Христина Оџаклиеска, Директор на Агенција за планирањена
Прочитајте повеќе

ЦРСПР во нерамноправна положба меѓу останатите регионални центри во Р.С.Македонија за користење на средствата од ИПА програмата за меѓугранична соработка меѓу Македонија и Косово

На Консултативниот форум: IPA Cross Border Cooperation Programme, Kosovo & North Macedonia одржан на 16.03.2022 во Приштина, во контекст на подготовките за најавениот повик во делот предвиден за прашaња и
Прочитајте повеќе

Одржан првиот форум од проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој –II фаза

Центарот за развој на Скопски плански регион, го одржа првиот форум од проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој –II фаза“, кој започнува со реализација на нов циклус на Регионални
Прочитајте повеќе

Работна средба со градоначалникот на Општина Сарај

Денеска Центарот за развој на Скопски плански регион, оствари работна средба со градоначалникот на Ошштина Сарај, г-дин Блерим Беџети, на која беше дискутирано за можностите и насоките за развојот на
Прочитајте повеќе
Паметна специјализација

Паметна специјализација

Центарот за развој на Скопски плански регион, во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој –II фаза“, организира работилница на тема „ПАМЕТНА СПЕЦИЈАЛИЗАЦИЈА“ која ќе се одржи на
Прочитајте повеќе

Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој –II фаза

Центарот за развој на Скопски плански регион, во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој –II фаза“, започнува со реализација на нов циклус на Регионални форуми на заедницата.
Прочитајте повеќе
III-та седница на совет за развој на скопски плански регион

Одржана III-та седница на Совет за развој на Скопски плански регион

Денес во Општна Кисела Вода се одржа третата по ред седница на Совет за развој на Скопски плански регион. Согласно дневниот ред беа разгледани и усвоени повеќе точки од страна
Прочитајте повеќе