Skip to content

Скопски плански регион учесник на јавна трибина во организација на ОХО и Град Скопје на тема „Туризам низ објектив“

ДАТУМ

ноември 5, 2021

Категории

Atanas GeorgievСогласно на потребите и предизвиците во рамки на промоцијата на капацитетете на национално и регионално ниво преку аудио-визуелните алатки, како филмови, серијали и сл., организирани се три јавни трибини на тема „екран туризмот“ како нова и недоволно истражена дисциплина.

По тој повод, како долгогодишен сценарист, интернационален и национален промотор  на природно и културно наследство со низа авторски тв проекти, серијали и филмот „Брод со Бисери“ на темата говореше Регина Икономовска,  Координатор за туризам, култура, спорт и др. општествени дејности од Центар за развој на Скопски плански регион. Главната цел на овој проект е да покаже дека Скопје, Скоскипт регион и Северна Македонија имаат практично неограничени капацитети за развој на туризмот и неговото разгранување во специфичен подвиг -екран-туризам.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy