Skip to content

Покана

ДАТУМ

декември 24, 2020

Категории

Почитувани,
Центарот за развој на Скопскиот плански регион Ве поканува на четвртата (последователна) сесија од програмата „ Регионални форуми во заедницата“ , што се организира во рамките на проектот „Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, со поддршка на Министерството за локална самоуправа на РСМ и Швајцарската агенција за развој и соработка .
Четвртата форумска сесија ќе се одржи на 28 декември (понеделник) 2020 година, на ЗУМ платформата, со почеток во 11,00 часот.
На оваа форумска сесија ќе бидат презентирани резултатите од спроведениот форумски процес во периодот јануари-март 2020 година, на кој учесниците идентификуваа и детектираа приоритетни проекти од областа на социјалната инклузија од кои најмалку еден проект требаше да биде реализиран од предвидениот проектен фонд. На сесијата ќе биде дадено образложение за предизвиците со кои се соочи Центарот за развој на Скопскиот плански регион.
Регионалниот форум во заедницата е програма која има за цел вклучување на граѓаните во процесот на донесување одлуки и зголемување на транспарентноста и одговорноста на општините и регионот.
Линк до настанот
Join Zoom Meeting
https://us05web.zoom.us/j/84027642283?pwd=cWFpODJpYjV1T0JTT0dwcEZoY1NKQT09
Meeting ID: 840 2764 2283
Passcode: M9ktL8

ДНЕВЕН РЕД

Време
11:00-11:20
 
Добредојде на присутните, презентирање на целите на сесијата и осврт на форумскиот процес
 
11:20-11:30
 
Информација за (не)реализација на проектот финансиран од програмата (претставник на ЦРСПР)
11:30-11:40 Информација за (не)реализацијата на избраниот проект (претставник на проектна канцеларија)
11:40-12:00
 
Информација  за проектите што не се финансирани со средства од Форумот и  реализација на препораките дадени од Форумот.
12:00 – 12:15
 
 
Обраќање:
-Раководител на ЦРСПР
-Претседателот на Советот на СПР
12:15 Затворање на сесијата

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy