Skip to content

Одржана XXI (двaесет и прватта) седница на Советот за развој на Скопски плански регион

Денес на платформата ZOOM, онлајн се одржа XXI (двaесет и прватта) седница  на Советот за развој на Скопски плански регион.
Согласно дневниот ред, беа разгледани и усвоени следниве точки :

  1. Усвојување на Дневен ред на Седницата.
  2. Усвојување на записник од XX (дваесетта) Седница на Совет за развој на Скопски плански регион.
  3. Усвојување на Финансиски план за 2021 година на Центар за развој на Скопски плански регион
  4. Усвојување на Планот за јавни набавки за 2021 година на Центар за развој на Скопски плански регион.
  5. Одлука за благајнички максимум
  6. Претходно позитивно мислење од Советот за развој на СПР за донесување на Правилник за систематизација на работните места во Центар за развој на Скопски плански региона (пречистен текст со измена и дополна)
  7. Одлука за преотстапување на ,,Транспортно возило-камион за миење на улиците во Општина Студеничани”
  8. Одлука за преотстапување на објект ,,Изградба на пешачка патека во с.Петровец, траса по пат Р-1102”.

На седницата беа поканети и учествуваа градоначалниците од Скопскиот регион.
[foogallery id=”7918″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy