Skip to content

Завршена реализација на проектот,,Изградба на потпорни ѕидови и плоча од 100 метри преку делумно уредување и покривање на каналот во село Синѓелиќ, Општина Гази Баба -I фаза”

ДАТУМ

декември 11, 2020

Категории

Центарот за развој на Скопски плански регион заврши со реализација на проектот,,Изградба на потпорни ѕидови и плоча од 100 метри преку делумно уредување и покривање на каналот во село Синѓелиќ, Општина Гази Баба -I фаза” кој е во партнество со општините Гази Баба и Арачиново.
Проектот се однесува на изградба на потпорни ѕидови и плоча за уредување и покривање на каналот во село Синѓелиќ кој е целосно во функција на граѓаните корисници на објектот.
Со реализација на проектот се овозможи уредување и регулирање на дел од каналската мрежа во регионот,  заштита на водните ресурси и почвата, намалување на ризиците за штети што ги имаат жителите на целиот регион, и со самото тоа се отвораат нови можности за изградба на плоштад, модерна автобуска постојка како и паркови за рекреација.
Вредноста на проектот изнестува 5.458.720,00 денари. Средствата ги обезбеди Бирото за регионален развој /Министерство за локална самоуправа и Општина  Гази Баба.
[foogallery id=”7776″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy