Skip to content

Вовед во работа

ДАТУМ

декември 2, 2020

Категории

Центарот за развој на Скопски плански регион започна со реализација на активностите од проектот “Еко иновативни зони за почист воздух”. Во рамките на проектот ќе се постават 5 паметни клупи, урбана опрема и зеленило и ќе се спроведат едукативни работилници. Проектот ќе се спроведува на три локации во Општина Центар (Сквер Јадран, ул. Наум Наумовски Борче), Општина Карпош (Зоолошка Градина – Скопје) и Општина Кисела Вода ( Парк Шопен). Партнер во проектот со Центарот за развој на Скопски плански регион е Здружението “Go Green – Гоу Грин” во соработка со трите наведени општини. Проектот е финансиран од грантовата шема на иновативни проекти на Швајцарска Агенција за развој и соработка и Министерство за локална самоуправа на Р. С. Македонија.
Вовед во работа за проектот “Еко иновативни зони за почист воздух” Центарот за развој на Скопски плански регион започна со реализација на активностите од проектот “Еко иновативни зони за почист воздух”. Во рамките на проектот ќе се постават 5 паметни клупи, урбана опрема и зеленило и ќе се спроведат едукативни работилници. Проектот ќе се спроведува на три локации во Општина Центар (Сквер Јадран, ул. Наум Наумовски Борче), Општина Карпош (Зоолошка Градина – Скопје) и Општина Кисела Вода ( Парк Шопен). Партнер во проектот со Центарот за развој на Скопски плански регион е Здружението “Go Green – Гоу Грин” во соработка со трите наведени општини. Проектот е финансиран од грантовата шема на иновативни проекти на Швајцарска Агенција за развој и соработка и Министерство за локална самоуправа на Р. С. Македонија.
[foogallery id=”7747″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy