Skip to content

Програмата  за развој на Скопскиот плански регион 2020 – 2024

ДАТУМ

септември 21, 2020

Категории

Текст: Центарот за развој на Скопски плански регион, во рамките на проектот “Одржлив и инклузивен рамномерен регионален развој“, кој го реализираат Министерството за локална самоуправа и Швајцарската агенција за развој и соработка, почнува со изработка на Програмата  за развој на Скопскиот плански регион 2020 – 2024.

Во рамките на предвидената Воведна консултативна средба ќе биде претставен процесот на изработка на Програмата за развој, вклучувајќи ги проектната задача, целите и очекуваните резултати, содржината на програмата, методологијата на изработка, временската рамка и сл. Во текот на изработка на Програмата за развој на Скопскиот плански регион ќе бидат опфатени следниве методолошки целини: демографски развој, економски карактеристики, пазар на работна сила, социјален развој, инфраструктура, подрачјата со специфични развојни потреби.

Со цел да се обезбеди сеопфатна презентација на тематските содржини, и да се добијат конзистентни податоци за нив, ќе бидат реализирани секторски анализи. Истите ќе помогнат да се утврди постојното ниво на развиеност на Скопскиот плански регион, и понатамошните развојни потреби.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy