Skip to content

Започна реконструкција на регионалниот пат Хиподром – Илинден

ДАТУМ

август 15, 2019

Категории

Центарот за развој на Скопски плански регион во соработка со Oпштина Гази Баба и Oпштина Илинден, поддржано од Влада на Република Северна Македонија, започна со изработка на проектот: ‘’Реконструкција на регионалниот пат Хиподром – Илинден’’.
Реконструкцијата ќе опфати обнова на асфалтот во должина од 2 километри, проширување на патот за уште една дополнителна лента и нов тротоар во должина од 2000 метри квадратни.
Со ова ќе се овозможи поголема безбедност како за возачите од една страна, така и за пешаците од друга страна.
Оваа патна делница ги поврзува Oпштина Гази Баба со Oпштина Илинден и Oпштина Арачиново, овозможувајќи сообраќајна поврзаност на новата населба Хиподром II, тренинг кампот на ФК Вардар, спортско рекреативниот центар Хиподром, логистичката и индустриска зона во Илинден, како и индустриската зона Северна заобиколница на потегот од Хиподром до Oпштина Арачиново и Oпштина Илинеден.
[foogallery id=”6411″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy