Skip to content

Уредување, заштита и регулација на речното корито на река Серава

ДАТУМ

август 6, 2019

Категории

Во тек се градежни активности за проектот Уредување, заштита и регулација на речното корито на река Серава.
Раководителот на Центарот за развој на Скопски плански регион, г-дин Љупчо Кец Мицковски заедно со Градоначалникот на Општина Бутел г-дин Велимир Смилевски и претставник од економскиот опретор Вод-Вар Инжинеринг ДОО увоз-извоз од Скопје беа во посета на местото каде се извршуваат градежните активности. Согласно договорот со економскиот оператор, градежните активности предвидено е да завршат до средината на месец септември 2019 година.
Со овој проект фазно ќе  се уреди, исчисти и регулира речното корито. Според проектот градежните активности ќе се одвиваат по должина на течението на реката Серава на околу 220 метри, кај местата Расадник, Рaдишани и Кучевачка бара.
[foogallery id=”6361″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy