Skip to content

E mbajtur Seanca e njëmbëdhjetë e Këshillit për zhvillim të regjionit për planifikim të Shkupit

ДАТУМ

март 18, 2019

Категории

Më datë 15.03.2019 në hapësirat e Dhomës së tregtisë së Maqedonisë  u mbajt Seanca e njëmbëdhjetë e Këshillit për zhvillim të regjionit për planifikim të Shkupit.
Në takim përveç kryetarëve të komunave nga Këshilli për zhvillim të regjionit për planifikim të Shkupit, morrën pjesë edhe Zëvendës kryetari i Qeverisë së Republikës së Maqedonisë së Veriut përgjegjës për çështje ekonomike dhe koordinim të resorëve ekonomik D-r Koço Angjushev, Ministri për vetëqeverisje lokale Suhejl Fazliu, zëvendës ministri për vetëqeverisje lokale Dejan Pavleski, Drejtori i byrosë për zhvillim rajonal Ramiz Rexhepi si dhe zyrtarë nga Ambasada zvicërane dhe Agjencioni zvicëran për zhvillim dhe bashkëpunim.
Në takim u hap diskutim për nevojat e identifikuara dhe sfidat me të cilat ballafaqohet regjioni i Shkupit. Diskutimin e hapi Kryetari i Këshillit për zhvillim të regjionit të planifikimit të Shkupit, Boris Georgievski. Propozim iniciativa në drejtim të diskutimit konstruktiv dha edhe Drejtori i Qendrës për zhvillim të regjionit të planifikimit të Shkupit Ljupço Kec Mickovski. Përshkak se ndërtimi i kapaciteteve institucionale është proçes kompleks dhe nënkupton  bashkëpunim të përbashkët në proçesin e zhvillimit regjional dhe të barabartë, në Seancë hapur diskutuan të gjithë të ftuarit faktor dhe përcollën qëndrimet e tyre në drejtim të shfrytëzimit të potencialeve për zhvillim të regjionit të Shkupit dhe propozim iniciativat e propozuara.
Shtesë, në seancë u votuan edhe tre propozim projektet, të cilat dolën nga sesionet e forumit, në kornizat e projektit “Zhvillim inkluziv i qëndrueshëm i barabartë i regjionit” finansimi i të cilit është mundësuar nga Agjencioni zvicëran për zhvillim dhe bashkëpunim.
Në takim u diskutua edhe për aktivitetet aktuale për fushëveprimin e punës së Qendrës për zhvillim të regjionit për planifikim të Shkupit.

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy