Skip to content

Во посета на општина Шуто оризари

ДАТУМ

февруари 7, 2019

Категории

Во посета на општина Шуто Оризари, Раководителот на Центарот за развој на Скопски плански регион,  г-дин Љупчо Кец Мицковски оствари средба со Градоначалникот на општината г-дин Курто Дудуш. Целта на состанокот беше соработката на центарот и општините. Во изминатите години преку Центарот за развој на Скопски плански регион во партнерство со општината аплицирани се неколку проекти. Се разговараше за моменталната состојба на општината, кои се нивните планови, приоритети и можности.

Преку програмата за регионален развој за 2019 година, Центарот за развој на Скопски плански регион во соработка со општина Центар аплицираше во Бирото за регионален развој / Министерство за локална самоуправа со проектот “Изработка на техничка документација за реализација и проширување на ул.2, ул.3 и дел од населба Шуто Оризари до село Горно Оризари”.

Центарот за развој на Скопски плански регион е носител на повеќе плански документи меѓу кои и  Програма за развој на Скопски плански регион 2015-2019, која оваа година ќе се ревидира. За таа цел Општина Шуто Оризари како и останатите општини од Скопскиот регион се очекува да дадат голем придонес во обновувањето на истата која ќе биде во важност во периодот 2020-2024 год.

Престои работна година за Центарот за развој на Скопски плански регион согласно законските одредби, мерките и насоките за работа и сето тоа се разбира во корелација со општините и градот Скопје.

{gallery}novosti/2019/2019.02.07:::0:0{/gallery}

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy