Skip to content

Во посета на општина Петровец

ДАТУМ

јануари 17, 2019

Категории

Раководителот на Центарот за развој на Скопски плански регион, г-дин Љупчо Кец Мицковски одржа информативен состанок со Градоначалникот на Општина Петровец г-дин Борче Митевски. Се разговараше за потребите и работата на општината, за меѓусебната соработка со  Центарот за развој на Скопски плански регион, за идни и постоечки проекти кои обезбедуваат можности до поголем развој на општината.

Во 2014 годна преку Центарот за развој на Скопски плански регион изработен е проектот ”Изработка на Студија за ревалоризација на природните вредности на споменикот на природата Катлановски Предел“. Во понатамошниот период имаше идеа за уредување на делот Катлановски Предел, околу Катлановска бања. Општината е во голем подем, се разговараше околу урбанистичките планови, индустриски зони (Ќојлија, Р’жаничино, Долно коњаре, Средно коњаре), за градбите во Катланово. Од особено значење за општината  исто така е и изградбата на италијанската општа болница Еуроиталиа.

Центарот за развој на Скопски плански регион е носител на повеќе плански документи меѓу кои и  Програма за развој на Скопски плански регион 2015-2019, која оваа година ќе се обнови за периодот 2020-2024година. За таа цел Општина Петровец како и останатите општини од Скопскиот регион се очекува да се вклучат и да дадат голем придонес во обновувањето на истата која ќе се спроведе преку дискусии кои ќе произлезат на работилниците кои следат.

{gallery}novosti/2019/2019.01.18:::0:0{/gallery}

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy