Skip to content

Одржана информативна средба помеѓу Раководителот на Центарот за развој на Скопски плански регион, г-дин Љупчо Кец Мицковски и Градоначалникот на Град Скопје, г-дин Петре Шилегов

ДАТУМ

јануари 10, 2019

Категории

Одржана информативна средба помеѓу Раководителот на Центарот за развој на Скопски плански регион, г-дин Љупчо Кец Мицковски и Градоначалникот на Град Скопје, г-дин Петре Шилегов. Цел на средбата беше информација за моменталната состојба на Центарот за развој на Скопски плански регион, начинот на негово работење и проектите кои се имплементираат преку него.

Еден од многуте проекти кои ги спроведува Центарот за развој на Скопски плански регион е и проектот ‘’Воспоставување на систем за четиридимензионално следење на загадувањето на амбиенталниот воздух во Скопската котлина’’. Во овој проект покрај Градот Скопје партнери се и општините Гази Баба и Чаир. Во првиот обид за отпочнување на проектот, тендерската постапка е поништена. Во тек е процесот за спроведување на втора постапка за јавна набавка.

Со верба за добра понатамошна соработка помеѓу ЦРСПР и Градот Скопје, Раководителот и Градоначалникот ја завршија кусата средба.

{gallery}novosti/2019/2019.01.11:::0:0{/gallery}

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy