Skip to content

Рководителот на ЦРСПР г-дин Љупчо Кец Мицковски одржа куса средба со г-ѓа Душица Перишиќ, извршен директор на ЗЕЛС

ДАТУМ

јануари 9, 2019

Категории

Раководителот на ЦРСПР г-дин Љупчо Кец Мицковски одржа куса средба со г-ѓа Душица Перишиќ, извршен директор на ЗЕЛС. Средбата беше од информативне карактер, размена на информации поврзани со Центарот за развој на Скопски плански регион и ЗЕЛС како дел од локалната самоуправа на Република Македонија. Отворени за меѓусебна соработка преку зајакнување на општинското владеење, до силна локална самоуправа, допринос за посилна држава.

ЗЕЛС, ги обединува сите 80 општини во Република Македонија и Градот Скопје како нејзини членки, одлучно ги застапува интересите на единиците на локалната самоуправа пред централната власт, придонесува за развојот на локалната демократија и успешното спроведување на децентрализацијата на власта. Во иста насока од регионален карактер се раководи и Центарот за развој на Скопски плански регион кој ги застапува интересите на 17 (седумнаесет) општини и Градот Скопје.

Во периодот кој следи ЗЕЛС, како своевиден центар во кој се координираат активностите за подобрување на работењето на единиците на локаланта самоуправа, со цел што посуштинска реализација на стремежите и заложбите за подигнувањето на квалитетот на демократското остварување на процесите од локален карактер, ќе биде од огромно значење да се вклучи во реведирање на веќе постоечките програмии и стратегии кои ги работи Центарот за развој на Скопски плански регион и се во важност од 5 до 10 години.

{gallery}novosti/2019/2019.01.10:::0:0{/gallery}

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy