Skip to content

Потпишани договори за имплементација на нови четири проекти за развој на Скопскиот плански регион

ДАТУМ

јули 17, 2018

Категории

На 9ти Јули во Владата на Република Македонија беа потпишани договори за имплементација на нови четири проекти за развој на Скопскиот плански регион, на селата и на подрачјата со специфични развојни потреби.
Проектите се финансирани од Буџетот на државата, конкретно од Програмите за рамномерен регионален развој на Министерството за локална самоуправа и на Бирото за регионален развој, во вкупна вредност од 14.078.000,00 денари.
Корисници на средствата и имплементатори на проектите се Центарот за развој на Скопски плански регион и општините од Скопскиот регион. Главно станува збор за инфраструктурни проекти или проектна документација за поголеми проекти.
[foogallery id=”3776″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy