Skip to content

Одржана работилница

ДАТУМ

јуни 21, 2018

Категории

Во очекување на објавувањето на Јавен повик  од Програмата за финансиска поддршка на руралниот развој за 2018 година за Мерките 321, 322 и 323, Центарот за развој на Скопски плански регион во соработка со Агенција за финасика подрашка во земјоделство и рураниот развој на Р.М на ден 20.06.2018 година одржа Работилница во хотел Континентал. На работилницата присуствуваа претставници од општините во Скопскиот регион.
Целта на Работилицата беше подетално запознавање на идните корисници за условите и начинот на аплицирање за престојниот јавен повик. Се дискутираше за  мерките и тоа:

  • 321 – Подобрување на квалитетот на живот во рурални средини
  • 322 – Обнова и развој на селата и
  • 323 – Зачувување и унапредување на традиционалните вредности во руралните подрачја.

[foogallery id=”3821″]

Споделeте:

Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on telegram
Telegram

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена.

I accept the Privacy Policy